Τραχανάς ή Χαχλες με γραβιέρα στον φούρνο

Χρόνος 30'
Υλικά για 1 μεριδα:
5 κουταλιές τραχανά ή 1 φλιτζανι μαγειρεμένο τραχανά (από την προηγούμενη μέρα γίνεται ακομα καλυτερα) ή μια "Χάχλα" Μυτιλήνης
1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά 
1/2 φλιτζανι γάλα κατσικίσιο (προεραιτικα)
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη  
Λίγο μουστάρδα
2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα 

Εκτέλεση:
Βράζουμε τον τραχανά με όλα τα υλικά εκτος απο την γραβιέρα με 1 φλιτζανι νερό (αν δεν βάλουμε γάλα με 1 1/2 φλιτζάνια νερό) μέχρι να πήξει αρκετά.
Τον βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψάκι, πασπαλίζουμε με γραβιέρα και ψήνουμε στον φουρνο για 15'.
Αν θέλουνε να τον φάμε σαν πίτα αφήνουμε να κρυώσει καλα και να σταθεροποιηθεί.