Μην ξεχάσεις να με φροντίζεις!

Αγαπητέ μου συγκάτοικε,

Τωρα στις γιορτές μην ξεχάσεις οτι εξακολουθώ να έχω ανάγκες!

Μην ξεχαστείς και δεν με ποτίσεις! Χρειάζομαι περίπου 10 ποτήρια νερό για να λειτουργήσω σωστα! Όσο για το αλκοόλ, αφού σου αρέσει και περνάς εσύ καλά, πιες! Σου υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ να το μεταβολίσω για να σου προσφέρω όμορφες στιγμές! Και εσύ όμως, να θυμάσε ότι μου είναι άχρηστο και επιζήμιο. Για αυτό και μην παρασυρθείς! Σε παρακαλώ να σεβαστείς και να εκτιμήσεις αυτή μου την προσπαθειά και να μου δώσεις έξτρα νερό, χυμούς και αφεψήματα, αλλά και χρόνο για να με βοηθήσεις.

Μην ξεχαστείς και δεν με ταΐσεις! Ανά τρεις ώρες χρειάζομαι γλυκόζη, για να μην συμπεριφέρομαι σαν "θηρίο"! Δεν μπορώ ούτε να "τρέφομαι" με την προσμονή ενός πλούσιου γεύματος, αλλα ούτε μπορώ να αξιοποιήσω σωστά όλα τα συστατικά της τροφής, όταν μου τα δίνεις όλα μαζί μαζεμένα σε ένα πλούσιο γεύμα! Νόστιμα τα εδέσματα των γιορτών, αλλά εγώ πεινάω για θρεπτική "αληθινή" τροφή και όσο να μου δώσεις από αυτά, δεν θα χορτάσω! Θέλω μαζί και θρεπτικές τροφές για να μην υποσιτιστώ!

Μην ξεχάσεις να με κινήσεις! Κάθε μέρα χρειάζομαι αξιοποίηση και χρήση αφού για αυτο πλάστηκα! Μην ξεχνάς να συστέλλεις και να διαστέλλεις κάθε μου μύ! Και όταν πρεπει να καθίσεις για ώρες, μην ξεχνάς να με σηκώνεις που και που να ξεμουδιάζω!

Μην ξεχνάς να με κοιμίζεις! Ωραίες ειναι οι γιορτές, μπορεί να περνάς καλά
ξενυχτώντας, αλλά θέλω και φόρτισμα για τουλάχιστον 6-8 ώρες την ημέρα!

Μετά τις γιορτές, αλλά και ολόκληρο τον χρόνο, μην ξεχνάς οτι εξακολουθώ να έχω ανάγκη απο θρεπτικά συστατικά και να πεινάω, ακόμα και αν εσύ θεωρείς οτι έφαγα περισσότερο και δεν μου αξίζει να καλύψω αυτές μου τις ανάγκες! Εάν εσύ γλεντήσεις περισσότερο, εγώ εργάστηκα σκληρά για να σε βοηθήσω να μαζέψεις περισσότερες όμορφες στιγμές και γεύσεις. Για αυτό τότε ειναι που έχω περισσότερη ανάγκη από σωστή διατροφική φροντίδα, για να αξιοποιήσω σωστά και να αποβάλλω τα περιττά των γιορτών!

Τέλος, μην ξεχνάς πως είμαι μοναδικός, αναντικατάστατος και δανεικός! Μην σε νοίαζει τι κάνουν οι άλλοι! Εγώ είμαι για εσένα και εσύ για εμένα! Δεν μοιάζω με κανένα άλλο και σου δανέιστηκα για να σε διευκολύνω στο ταξίδι της Ζώης! Δεν έχεις δικαίωμα να με κακοποιείς ή να μου συμπεριφέρεσαι άσχημα, οπως μπορεί να κάνουν οι άλλοι, γιατί εμείς ειμαστε ένα! 
Σε αγαπώ, όσο με αγαπάς! Μην με ξεχνάς! Ας συνεχίσουμε το ταξίδι μας με κατανόηση και αποδοχή και σου υπόσχομαι ότι θα σε βγάλω ασπροπρόσωπο! Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!
Με αγάπη, 
Το σώμα σου