Τυραμισου με γιαούρτι


Υλικά για 6 μερίδες
600γρ. ή 3 κεσεδάκια γιαούρτι 0% στραγγιστό
200γρ. ή μία συσκευασία τυρί spread χαμηλό σε λιπαρά
3 κουταλάκια στιγμιαίος καφέ
6 κουταλάκια στέβια (που αντιστοιχούν σε 6 κουταλιές ζάχαρη)
12 μπισκότα τύπου σαβαγιάρ
2 κουταλιές κακάο άγλυκο
2 κουταλιές τριμμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
2 κουταλάκια εσάνς πικραμυγδάλου ή 2 κουταλιές λικέρ (καφέ, αμαρέττο, κονιάκ)
Εκτέλεση:
Για την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ ή σε μούλτι το τυρί με την στέβια και 2 κουταλιές παγωμένο νερό (ή γάλα 0%).  Προσθέτουμε 5 κουταλάκια στέβια, 1κουταλάκι εσανς ή 1 κουταλιά λικέρ και το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.
Ανακατεύουμε 1 ποτήρι χλιαρό νερό με τον καφέ με 1 κουταλάκι εσανς ή 1 κουταλιά λικέρ και 1 κουταλάκι στέβια.
Βουτάμε τα μισά μπισκότα και τα απλώνουμε σε ταψάκι ή σπασμένα στην μέση σε 6 ατομικά μπολ.
Από πάνω βάζουμε την μισή κρέμα, την κουβερτούρα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα βουτηγμένα στο «σιρόπι».
Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Μπορούμε να εμπλουτίσουμε την "κρέμα" με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή με ξηρούς καρπούς, cocoa nibs κλπ.