Μους σοκολάτα- γιαούρτι –μπανάνα


Υλικά:
3 μεσαίες ώριμες μπανάνες, λιωμένες στο μούλτι ή με το πιρούνι
1 κεσεδάκι 170gr στραγγιστό γιαούρτι 0%
150γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (*)
1 βανίλια
2 κουταλιές τριμμένοι ξηροί καρποί

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την σοκολάτα σε Μπεν Μαρί ή στα μικροκύματα.
Μόλις παγώσει ελαφρώς, ανακατεύουμε με το γιαούρτι, την βανίλια, τις μπανάνες λιωμένες και τους ξηρούς καρπούς.
Σερβίρουμε σε 4 ατομικά μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκια μπανάνα ή άλλα φρούτα, cocoa nibs, δημητριακά κλπ

 * μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κουβερτούρα με 1 κουταλιά κακάο άγλυκο και 1 κουταλιά στέβια ή μέλι ή με 3 κουταλιές ταχίνι-κακάο ή 3 κουταλιές φυστικοβούτυρο-κακάο

Η συνταγή είναι της κ.Β. Νικολάου

Nutrition Facts
Servings 4.0
Amount Per Serving
calories 257
% Daily Value *
Total Fat 13 g 20 %
Saturated Fat 8 g 40 %
Monounsaturated Fat 0 g
Polyunsaturated Fat 0 g
Trans Fat 0 g
Cholesterol 4 mg 1 %
Sodium 21 mg 1 %
Potassium 269 mg 8 %
Total Carbohydrate 38 g 13 %
Dietary Fiber 2 g 8 %
Sugars 11 g
Protein 6 g 12 %
Vitamin A 0 %
Vitamin C 11 %
Calcium 75 %
Iron 9 %
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs.