ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

ΥΛΙΚΑ:

6 λεπτές φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
3 μεγάλα σύκα μουλιασμένα σε ζεστό νερό
3 δαμάσκηνα
3 κ.σ. βούτυρο κλαριφιε
1-2 κουταλιά πετιμέζι
θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε συκώτι κομμένο σε κομματάκια στο βούτυρο.
Μόλις γίνει το αποσύρουμε από φωτιά
Ετοιμάζουμε την σάλτσα σε κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα αποξηραμένα και το πετιμέζι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε την φωτιά όταν δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το συκώτι με την σάλτσα των αποξηραμένων φρούτων.