Ξεπεράστε την τελειομανία


Η φράση «κανείς δεν είναι «τέλειος», πρέπει να γίνει το μότο σας. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να είναι «τέλειοι» και αυτή η ματαιόδοξη και πολλές φορές ανέφικτη και συνεχής προσπάθεια, μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος.
Όταν η τελειομανία είναι μόνο η πρόθεση να κάνουμε κάτι καλά, κρατώντας την πρόθεση αυτή στο επιθυμητό αποτέλεσμα, προσαρμόζοντας τη στρατηγική μας, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όταν δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε ένα λάθος ή η στρατηγική μας είναι να μην κάνουμε ούτε το παραμικρό λάθος, τότε η τελειομανία προσανατολίζεται σε λάθος κατεύθυνση. Στην πιο σοβαρή μορφή της, η τελειομανία μπορεί να μην μας αφήσει να ολοκληρώσουμε κάποιο έργο για το φόβο μήπως κάνουμε λάθος.
Για αυτό, δώστε προτεραιότητα σε έργα και δραστηριότητες που έχουν την μεγαλύτερη σημασία για εσάς και να κρατήστε την προσωπική σας στρατηγική γραμμή. Βρείτε τι είναι πολύτιμο στη ζωή σας και τι θα θέλατε να σας εκπροσωπεί για τα 50 χρόνια της ζωής σας ή που θα θέλατε να βάλετε τις ενέργειές σας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σκεφτείτε τους τρέχοντας στόχους και τα έργα σας και ορίσετε τις προτεραιότητες. Ιεραρχήστε με γράμματα Α, Β, Γ, Δ τους στόχους σας, αποφασίζοντας πού θέλετε να διαπρέψετε (Α), να είσαστε  άνω του μέσου όρου (Β), ή στον μέσο όρο (Γ) και τι μπορείτε να αφήσετε (Δ).