Κέικ στο φλιτζάνι


Υλικά
  • 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης ή σταριού
  • 1 κουταλιά τριμμένους ξηρούς καρπούς
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα 1,5%
  • 1 αυγό ή 2 ασπράδια
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπεικιν
  • 4 κουταλιές σούπας γάλα σκόνη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κακάο
  • 1 βανίλια ή κανέλλα ή ξύσμα πορτοκαλιού λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας  μέλι ή στέβια που αντιστοιχεί σε 1 κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Στο φλιτζάνι μας βάζουμε το γάλα με το πίτουρο και τα αφήνουμε 10 λεπτά ή και περισσότερο να φουσκώσουν.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ψήνουμε στο φούρνοι μικροκυμάτων στην μέγιστη ένταση για 3-3,5 λεπτά, ανάλογα πόσο «υγρό» θέλουμε το κεικ μας.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σκόνη γάλα με 2 κουταλιές βρώμη ή 2 κουταλιές κορν φλαόυρ.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε όλη την βρώμη με 1 φακελάκι – 40γρ. άνθος αραβοσίτου με γεύση της αρέσκειας σας.
Nutrition Facts
Servings 1.0
Amount Per Serving
calories 295
% Daily Value *
Total Fat 9 g
15 %
Saturated Fat 2 g
11 %
Monounsaturated Fat 4 g
Polyunsaturated Fat 2 g
Trans Fat 0 g
Cholesterol 189 mg
63 %
Sodium 279 mg
12 %
Potassium 530 mg
15 %
Total Carbohydrate 41 g
14 %
Dietary Fiber 4 g
14 %
Sugars 28 g
Protein 18 g
37 %
Vitamin A
39 %
Vitamin C
30 %
Calcium
33 %
Iron
14 %
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs.