Σπιτική κεραλοιφή

Πρώτα ζυγίζουμε το κερί μας και πολλαπλασιάζουμε επι10 για το λάδι (αναλογία 1:10) πχ για 100 γρ κερί 1000γρ λάδι
Μπορουμε να βάλουμε ελαιόλαδο ή πυρηνέλαιο. Αν θελουμε αφαιρούμε δυο κουταλιές λάδι και αντικαθιστούμε με λάδι καρύδας ή Αργκάν ή λάδι αβοκάντο κλπ
Τρίβουμε το κερί ή το κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να λιώσει γρήγορα 
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε κατσαρολάκι με μυρωδικά πχ μαστίχα, χαμομήλι, κανέλλα κλπ
Μόλις ζεσταθεί καλά το σουρώνουμε με μεταλλικό στραγγιστηρι και το ρίχνουμε στο κερί.
Από εδω και πέρα μέχρι να παγώσει ανακατεύουμε συνέχεια !
Μόλις λιώσει το κερί προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι, αν βάλουμε αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει. Μπορούμε να την βάλουμε σε πλατύ ταψάκι για να κρυώσει πιο γρήγορα. Αν το ψυγείο μας το επιτρέπει την ανακατεύουμε στην κατάψυξη ή σε κρύο Μπεν Μαρι με παγάκια 
Τοποθετούμε σε βαζάκια