Mπρόκολο με σκόρδο παρμεζάνα

Το τέλειο συνοδευτικό πιάτο σε κάθε γεύμα! Μπρόκολο στο φούρνο με ελαιόλαδο και σκόρδο στη συνέχεια πασπαλισμένα με παρμεζάνα.

Υλικά για 6 μερίδες:
500γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για μπιφτέκια ή για μπάρμπεκιου
1 κουταλάκι ρίγανη
1/4 φλιτζάνιου παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπρόκολο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το αλάτι για γεύση.
Ρίχνουμε το μπρόκολο στο ταψί, απλωμένο σε μια ομοιόμορφη στρώση.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με μπρόκολο παρμεζάνα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Την ίδια τεχνική μπορούμε να δοκιμάσουμε με άλλα λαχανικά σε μπαστουνακια ή σε λεπτές φέτες, όπως κουνουπίδι, καρότα, κολοκυθάκια, γλυκοπατάτα, κλπ



Nutrition Facts
Garlic Parmesan Broccoli
Amount Per Serving
Calories 150Calories from Fat 99
% Daily Value*
Total Fat 11g17%
Saturated Fat 3g15%
Polyunsaturated Fat 1g
Monounsaturated Fat 6g
Cholesterol 9mg3%
Sodium 187mg8%
Potassium 379mg11%
Total Carbohydrates 8g3%
Dietary Fiber 3g12%
Sugars 2g
Protein 7g14%
Vitamin A17%
Vitamin C169%
Calcium15%
Iron5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.