Pancakes με κακάο

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 μέτρια αυγά ή 1 αυγό και 2 ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι τυρί κότατζ
  • ¼ φλιτζανιού κακάο
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα του τηγανιού (καλύτερα αντικολλητικό) 
Για το σερβίρισμα ανά μερίδα:
  • 1 κουταλιά μέλι ή 1 κουταλιά μαρμελάδα διαλυμένη σε 1 κουταλιά νερό ή 1 κουταλιά σιρόπι σφενδράμου
  • 1 κεσεδάκι φρέσκα φρούτα σε ροδέλες ή κυβάκια, πχ. μπανάνες, μήλο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε το τυρί, τη βρώμη και το κακάο. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο ή με σπρέι λαδιού. Ρίχνουμε 4-5 κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι χωρίς να το απλώνουμε. Αφήνουμε το pancake να ψηθεί για 2 λεπτά από την μία πλευρά και για άλλα 2 λεπτά από την άλλη. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Σερβίρουμε με τα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουμε με κανέλα, κακάο και περιχύνουμε με μέλι ή αραιωμένη μαρμελάδα ή σιρόπι σφενδράμου.
Nutrition Facts
(ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ PANCAKES)
Servings 4.0
Amount Per Serving
calories 177
% Daily Value *
Total Fat 6 g9 %
Saturated Fat 2 g12 %
Monounsaturated Fat 2 g
Polyunsaturated Fat 1 g
Trans Fat 0 g
Cholesterol 98 mg33 %
Sodium 266 mg11 %
Potassium 219 mg6 %
Total Carbohydrate 22 g7 %
Dietary Fiber 6 g22 %
Sugars 1 g
Protein 16 g33 %
Vitamin A3 %
Vitamin C1 %
Calcium7 %
Iron13 %
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs.