Μηλοκυδωνόπιτα με μούσλι

Υλικά για 8 μερίδες:
1 μεγάλο κυδώνι τριμμένο
2 μέτρια μήλα σε φέτες (ή μόνο 3 μέτρια μήλα)
1 φλιτζάνι μούσλι χωρίς ζάχαρη (με σταφίδες, ξηρούς καρπούς κλπ)
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι χυμό μήλου
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη ή στέβια

Εκτέλεση:
Απλώνουμε τα φρούτα σε ταψάκι
Ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180' για 25-30' να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30'
Αφήνουμε να παγώσει και αναποδογυρίζουμε
Ταιριάζει με 1 κουταλιά γιαούρτι ή 1 επιδόρπιο κρέμα σόγιας

Χαμηλή σε θερμιδες και λιπαρά συνταγή, αλλά πλούσια σε αντιοξειδωτικά από τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και ενισχυμένη σε φυτικές ίνες και β γλυκάνες από την βρώμη, που μας βοηθούν να χορτάσουμε εύκολα και να ελέγξουμε τη χοληστερόλη και το ζάχαρο μας !