Ζέστη σοκολάτα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Φλεγμονή: η κυρία αιτία των περισσότερων ασθενειών και πόνων, χρόνιων και μη 
Όλοι αγαπάμε την ζέστη σοκολάτα και μια κούπα γεμάτη Αντιφλεγμονώδη συστατικά είναι ακόμα πιο αγαπητή 
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι ότι το κακάο καλύπτει σημαντικά την μυρωδιά των άλλων μπαχαρικών κάνοντας την εύληπτη ακόμα και σε δύσκολους ουρανίσκους που όμως έχουν ανάγκη των ευεργετικων συστατικών των μπαχαρικών, ακόμα και αν αυτά χρησιμοποιηθούν σε μικρότερες ποσότητες.
Πειραματιστείτε με τα υλικά και τις απολογίες της βασικής συνταγής και απολαύστε ένα ρόφημα που μας κάνει καλό !

Υλικα για 1 μερίδα:
1 κουταλάκι του γλυκού ωμό κακάο 
1/2 κουταλάκι κανέλλα Κευλανης 
1/4 κουταλάκι τζίντζερ 
1/4-1/2 κουταλάκι κουρκουμάς
1 πρεζα πιπέρι καγιέν 
1 πρεζα καρδάμωμο
1/4 κουταλάκι γλυκόριζα (προσοχή αν έχετε υπέρταση)
1/2 φλιτζάνι νερό και 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα ή μόνο νερό)
1 κουταλάκι μέλι ή στέβια προαιρετικά

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζεσταίνουμε σε μπρίκι 
Μόλις φουσκώσει σερβίρουμε σε κούπα πασπαλισμένη με κακάο και κανέλλα

 Αν μπορούμε καλό θα ήταν, πριν ζεστάνουμε το μείγμα το αφήσουμε να σταθεί για λιγο, για να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα και μετά να το ζεστάνουμε.