Πρασόπιτα


Υλικά για 20 κομμάτια:
Για το φύλλο:
500γρ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις (ή και καλαμποκίσιο αλεύρι σε αναλογία 1/3)
2 κουταλιές λευκό κρασί ή ξύδι
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό (όσο πάρει)
Επιπλέον 6 κουταλιές ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για την γέμιση:
4 μεγάλα πράσα
½ ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
½ κιλό σπανάκι ή/ και άλλα χόρτα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια άπαχο κιμά 
200γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
2 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι
½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
Άνηθο, μαιντανό, (όσα πιο πολλά μυρωδικά μπορούμε, τόσο πιο νόστιμα)
Αλάτι 
Πιπέρι

Καθαρίζω και πλένω τα λαχανικά και τα κόβω σε λεπτές λωρίδες. Τα τοποθετώ τον κιμά σε μια μαρμίτα με το λάδι να σοταριστεί. Όταν χρυσίσει, προσθέτω και τα λαχανικά και ανακατεύω συνεχώς. Μόλις μαραθούν, αποσύρω από την φωτιά, τα τοποθετώ σε άλλο μπολ και τα ανακατεύω με την φέτα, το γιαούρτι, τα μυρωδικά, το σιμιγδάλι και τέλος τα αυγά χτυπημένα (προσοχή μην γίνουν ομελέτα).Ανακατεύω καλά και αφήνω να κρυώσει.
Βάζω τα υλικά του φύλλου (εκτός από το νερό) σε ένα μπολ και ανακατεύω με τα χέρια μου μέχρι να αποκτήσω μια τριφτή ζύμη. Ζεσταίνω το νερό, το ρίχνω σταδιακά ζυμώνοντας, μέχρι να αποκτήσω μια ελαστική και μαλακή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμώνω για περίπου 5’ και χωρίζω σε 6 μπαλάκια. Αλευρώνω την επιφάνεια εργασίας μου, και ανοίγω σιγά- σιγά το φύλλο με το πλάστη. 
Λαδώνω ένα ταψάκι και στρώνω τα 3 πρώτα φύλλα, λαδώνοντας με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα. Τοποθετώ την γέμιση και ολοκληρώνω με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Χαράσσω σε τετράγωνα κομμάτια, ραντίζω με νερό και όσο λάδι έχει μείνει και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180*C για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.