Φραουλένια μαρμελάδα

Πολύ δύσκολα θα πει κανείς όχι σε μια σπιτική μαρμελάδα, ειδικά οταν είναι χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και από το αγαπημένο φρούτο της άνοιξης, την φράουλα! 
Επιλέξτε ώριμες βιολογικές φράουλες και απολαύστε! 

Υλικά για ένα βαζάκι των 250-300γρ:

500κιλό φράουλες κομμένες σε ροδέλες 
1 μεγάλο μήλο με κομμένο με την φλούδα σε πολύ μικρά κυβάκια
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 λοβό Βανίλιας ή 1 ξυλάκι  κανέλλα ή αρμπαρόριζα 

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειώνει ο όγκος στο μισό περίπου 30' ανάλογα πόσο ζουμερές είναι η φράουλες. Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε το μείγμα στον φούρνο σε ταψί ή πυρέξ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 45' στους 200C.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αφαιρούμε τα μυρωδικά και πολτοποιουμε στο μπλέντερ.
Φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Απολαμβάνουμε στο γιαούρτι μας, στο παξιμάδι, σε αραβική ή σε παν κέικ μαζί με ταχίνι ολικής ή φυστικοβουτυρο ! 
Ακομα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν γλυκαντικό σε κέικ, φραουλένιες κρέμες και ρυζόγαλα!

Το σύνολο της συνταγής περίπου 300γρ αποδίδει μόνο ·


Ενώ μια μερίδα των 15γρ