Γάλα αμυγδάλου

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα ωμά αμύγδαλα
2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)
1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)


Πως το κάνουμε:
Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 - 10 ώρες.
Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 - 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
Χτυπήστε το για 1 - 2 λεπτά.
Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.



Σημαντική πηγή ασβεστίου.
Ιδανικό για χορτοφάγους και άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή στην καζεΐνη του γάλακτος.

Μπορεί να γίνει και με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα ή σουσάμι.
Αποθηκεύετε στο ψυγείο για 3 - 4 ημέρες.
Ο ξηρός καρπός που απομένει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά για να βγάλει και άλλο γάλα, πιο αραιό, ενώ μπορέι να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων, σε παν κεικ, μπισκότα, στο γιαούρτι ή με δημητριακά. κλπ.