Η ετήσια λίστα της EWG περιεκτικότητας φυτοφαρμάκων σε φρούτα- λαχανικά

Το Environmental Working Group(EWG), δημοσίευσε τη φετινή έκδοση του Shopper’s Guide to Pesticides in Produce, δηλαδή τον οδηγό του καταναλωτή για τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα με ενημερωμένα δεδομένα για 48 φρούτα και λαχανικά ευρείας κατανάλωσης και τον συνολικό τους φόρτο σε φυτοφάρμακα. 
Τα αποτελέσματα βασίζονται στα δεδομένα της ανάλυσης για κατάλοιπα των φυτοφαρμάκων σε πάνω από 35,200 δείγματα από το Υπουργείο Υγείας και Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 
Με βάση αυτά:
Τα TOP 12 πιο τοξικά τρόφιμα για να αποφύγετε: 
1 Φράουλα
2 Μήλο
3 Νεκταρίνι
4 Ροδάκινο
5 Σέλινο
6 Σταφύλι
7 Κεράσι
8 Σπανάκι
9 Ντομάτα
10 Γλυκιά πιπεριά
11 Ντοματίνια 
12 Αγγούρι

και 

Τα TOP 15 τρόφιμα για να προτιμήσετε: 
1 Αβοκάντο
2 Γλυκό Καλαμπόκι
3 Ανανάς
4 Λάχανο
5 Μοσχομπίζελο(καταψυγμένο)
6 Κρεμμύδι
7 Σπαράγγι
8 Μάνγκο
9 Παπάγια
10 Ακτινίδιο
11 Μελιτζάνα
12 Πεπόνι honeydew
13 Γκρέιπφρουτ
14 Πεπόνι cantaloupe
15 Κουνουπίδι