Φτιάχνω μόνος μου: ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ


Το γάλα καρύδας είναι ένα φυτικό (νηστίσιμο) γάλα- ρόφημα, χωρίς λακτόζη, με ευχάριστη γεύση και κυριώς φτιάχνεται εύκολα και οικονομικά στο σπίτι.
Υλικά:
  • 1 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο ή μεταλλικό νερό
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 
  • 4 βασιλικούς χουρμάδες (προαιρετικά)
  1. Οδηγίες:
    Ζεσταίνουμε το νερό χωρίς να βράσει και το ρίχνουμε σε κανάτα με το ινδοκάρυδο και τους χουρμάδες. Αφήνουμε να σταθεί για 8-12 ώρες εκτός ψυγείου.
  2. Σουρώνουμε τους χουρμάδες και τους κρατάμε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ (όχι σε multi) το ινδοκάρυδο με το νερό, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα
  4. Σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι, πιέζοντας την καρύδα να βγάλει όσο περισσότερο "γάλα" γίνεται.
  5. Φυλάμε το "γάλα" σε γυάλινο βάζο ή μπουκάλι στο ψυγείο και το καταναλώνουμε μέσα σε 4 μέρες
Με την καρύδα που έχει μείνει και τους χουρμάδες φτιάχνουμε πεντανόστιμα τρουφάκια απλά χτυπώντας τα στο μούλτι με την προσθήκη λίγο κακάο ή κανέλας και πλάθοντας τα σε τρουφάκια.