Μελομακάρονα ωμοφαγικά

Υλικά 

  • 1 φλ βασιλικοί χουρμάδες ή ξανθή σταφίδα μουλιασμένοι σε νερό (ή χυμό πορτοκάλι προαιρετικά με 2 κουταλιές κονιάκ) για 4-6 ώρες και καλά στραγγισμένα
  • 1 φλ μουσκεμένα και τριμμένα ωμά καρύδια 
  • 4 κουταλιές χυμός πορτοκάλι ή μανταρίνι
  • ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι ή μανταρίνι
  • κανέλα, βανίλια ή κακάο για σοκολατένια μελομακάρονα
  • Προαιρετικά 1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση

  • Σε multi ή μπλέντερ πολτοποιούμε τους χουρμάδες 
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά 
  • Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 2-3 ώρες 
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα "μελομακάρονα" 
  • Συντηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και 15 μέρες